Geschiedenis - Slagwerkgroep Hypercussion

FOLLOW
Feel the Power
HYPERCUSSION
SLAGWERKGROEP
FOLLOW
Ga naar de inhoud
Hypercussion 18 jaar

Een slagwerkgroep
Wat is het allemaal snel gegaan
November 1999 gingen we een leuke carnavals grap uithalen bij de Carnavaleien te Amersfoort.
Ronnie Apon en Jeroen Dijkman hadden verzonnen om met 5 mannen en een paar oude instrumenten een optreden te verzorgen onder de naam De Rampestampers.
We hadden afgesproken dat als het een succes zou worden dat we dan door gingen met De Rampestampers.
En ja iedereen vond het geweldig dus gingen wij door.
We speelden nummers zoals; Follow the leader en zelf verzonnen nummers.
We groeiden uit tot een echte slagwerkgroep en op 4 maart 2000 hebben Ronnie Apon en Jeroen Dijkman van De Rampestampers een officiële slagwerkgroep gemaakt die nu Hypercussion heet. De naam heeft Hein Tolboom verzonnen … een bekende van veel slagwerkers....
We kregen meer optredens die het grootste gedeelte afkomstig was van Rob van Zomeren en Harry Koster en er kwamen meer leden met gevolg dat er ook een bestuur moest komen ....
Mario van Zoeren als voorzitter
Rudi Pieren als penningmeester
Bram Hoogendoorn als secretaris
Ronnie Apon als muzikaal leider zorgde voor de nieuwe nummers samen met Willem Brouwer en studeerde die dan in met de leden die elke week bij elkaar kwamen. Onze oefenruimte was toen die tijd bij Jeroen Dijkman zijn vaders bedrijf die dat aan ons ter beschikking stelde.
Na enige tijd kwam onze eerste sponsor Café Te Pas. Henk gaf ons als eerste geld vooraf zodat wij onze eerste shirtjes konden betalen van dat geld en zo kwam er een wit T-shirt met naam er op. Café Te Pas kwam op onze instrumenten te staan. Nadat we het 10 jarig bestaan van Tepas hebben gevierd en wat braderieën van Rob van Zomeren kwamen er steeds meer optredens bij en na bijna 5 jaar Hypercussion hadden we het financieel goed. We konden een beetje aan nieuwe instrumenten gaan denken ........
Nadat we ons 5 jarig bestaan hebben gevierd op de camping bij ome Willem en tante Wil Brouwer in Zeewolde kwam er een nieuw tijdperk aan met onze nieuwe instrumenten die we in december 2005 overgedragen kregen van Vancore uit Joure....speciaal bij elkaar gezocht om zo een eigen sound te krijgen en door te gaan om ons swingende slagwerk te doen klinken in Amersfoort en omstreken.
De optredens werden groter en we zijn nog steeds een graag geziene gast bij grote en speciale optredens in binnen en buitenland. Intussen zijn er wel meerdere leden er mee op gehouden en vervangen door ook goede muzikale slagwerkers die met of zonder ervaring Hypercussion tot een hoogtepunt maken. In 2008 hebben we besloten om een oude stads bus te kopen en te verbouwen. Nu in 2010 is het bijna zover dat de bus klaar is en gaat lopen in dit jubileum jaar van HYPERCUSSION.
2010 was het 10 jarig bestaan van onze groep en dit hebben we gevierd met een geweldig feest intern met alle leden en aanhang en donateurs.
Deze geweldige groep die wordt gemaakt door mensen die hun levenswijze er op aangepast hebben om muziek te maken in een mooie groep muzikanten die er veel lol aan hebben om mensen te vermaken op mooie feestjes en zo wat te bereiken op een niveau van ieders bereik en samen een hechte groep te zijn en te genieten........van swingende slagwerk muziek.

Chief Ronnie AponHypercussion brengt acts van ongeveer 25 minuten.
Hierbij wordt een combinatie gebruikt van slagwerkmuziek, choreografie en special effects.
Uiteraard kunnen meerdere acts gespeeld worden.

Created by TOP
CONTACT
ABOUT US
Feestslagwerk voor feesten, bedrijfsopeningen, bruiloften, braderieen, enz..
LID WORDEN?
Bel of mail ons. We nemen dan contact met je op.
+31 629467337
info@hypercussion.nl
REPETITIERUIMTE
Neuweg 357, Hilversum
Elke donderdag 20.00u-22.00u
Terug naar de inhoud